Woensdag 15 September is het Radhastmi, vasten tot 12.00u..

Radha Krpa Kataksha Stotram by H.H. Bhakti Charu Swami

[mp3player width=700 height=20 config=allerlei.xml playlist=radha_krpa_kataksha.xml]

Today is Radhastami. So pray to Radharani. She is hare, hara. This word hare is Radharani. Hara, Radharani, the same thing. So Hare Krsna, we are praying to Radharani, “My mother Radharani, and Krsna.” Hare Krsna. “O Krsna, O Lord.” Hare Krsna Hare Krsna, the same thing, repetition. “O Radharani, O Krsna.” “O Radha-Krsna.” Radhe-Krsna or Hare Krsna, the same thing. Hare Krsna Hare Krsna Krsna Krsna Hare Hare. Again addressing, “O Krsna, O Krsna, O Radharani.” Hare Rama. The same thing again. Hare Rama. Rama is also Krsna. Rama is Rama, Rama is Balarama. They are all Krsna. Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare Hare. So this repetition of addressing Radha and Krsna, or Hare Krsna, is to pray, “My dear Lord, and the spiritual energy of the Lord, kindly engage me in Your service.” That’s all. “I am now embarrassed with this material service. Please engage me in Your service.”

–Srila Prabhupada, Radhastami, September 23, 1974, Calcutta

Update met programmering voor de tempel op a.s. woensdag 15 September:

Hare Krsna beste vrienden,

Op woensdag 15 september vindt de Verschijningsdag van Srimati Radharani plaats. Op deze special dag gaan wij naast Sri Krsna, ook `De glorie van het eren van Srimati Radharani` gezamenlijk zingen. Hierbij bent u dus van harte uitgenodigd.

Het programma ziet er als volgt uit;

17.00 uur Guru en Tulsi puja
17.30 uur Abhisekha van Sri Sri Radha Krsna
18.30 uur Lezing door Z.H.G Visvarupa das (BCS)
19.15 uur Gaura aarti
20.00 uur Prasadam

Op deze dag kunt u tot 12.00 uur vasten.
Neem aub ook uw familie en vrienden mee op deze speciale dag van Srimati Radharani. U mag ook bloemen, nootjes, sappen, fruit etc meenemen voor de offering.

We zien jullie graag a.s. woensdag!

Radhe Radhe,

your servant, Rasalila devi dasi


Get the Flash Player to see this content.

Klik hier voor verdere uitleg over Srimati Radharani, is heel leerrijk (in het Engels)

Srimati Radharani is the Supreme Goddess. She is most always seen with Lord Krishna. It is described that She is the chief associate and devotee of Lord Krishna, and topmost of all goddesses. Her name means that She is the most excellent worshiper of Lord Krishna. However, She is also an expansion of the Lord’s energy. Since She is also an extension of Krishna, She is the feminine aspect of God. Thus, in the Gaudiya Vaishnava tradition, God is both male and female. They are one, but Krishna expands into two, Himself and Radharani, for the sake of divine loving pastimes. If They remained as one, then there is no relationship, there are no pastimes, and there can be no dynamic exchange of love. (Caitanya-caritamrita, Adi-lila, 4.55-56)

In the Brihad-Gautamiya Tantra, Radharani is described as follows: “The transcendental goddess Srimati Radharani is the direct counterpart of Lord Sri Krishna. She is the central figure for all the goddesses of fortune. She possesses all the attractiveness to attract the all-attractive Personality of Godhead. She is the primeval internal potency of the Lord.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Laat aub deze velden zoals ze zijn: