Foto impressie ISKCON Suriname rondom Diwali en Govardhan puja

Radhe Radhe !

Dandavat pranams. Srila Prabhupada ki jaya !

Dit jaar hebben we voor het eerst meer dan 504 dia’s aangestoken, 108 dia’s op het altaar en de rest in de tempelkamer en op het terrein.Ook waren er dit jaar meer dan 20 toegewijden in de mandir om gezamelijk Divali te vieren, iedereen van prasadam gesmuld en daarna was het kirtan party op de balkon


Voor de eerste keer hebben we Go -puja (verering van Moeder koe) gevierd in Suriname bij Bhakta Ramon thuis te Ornamibo ( omgeving Domburg). De toegewijden waren vrij enthousiast om dit gebeuren mee te maken. De aanwezigen toegewijden mochten de koeien in de stal voeden met wat maha prasadam bara’s en bacoven die ze hadden meegenomen. Janakinath Prabhu gaf een lezing over Moeder koe ,het belang om Moeder koe te beschermen, een van de 7 moeders, hij las voor van een lezing gegeven door A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada.

Na de Go-puja te Ornamibo zijn de toegewijden richting Sri Markine Mayapur Dham (Hare Krishna Tempel) vertrokken en druk in de weer geweest in de keuken om de prasadam en halava te bereiden voor de Govardhan puja viering. Janakinath Prabhu deed de abhishek cermonie voor zijn Giriraja shila terwijl de kirtan in volle gang was. Sri Sri Nitaia Gaurasundara Hun heeft een nieuwe outfit geofferd gekregen. Bhaktin Esselien heeft tot laat in de avond gewerkt om de outfit optijd af te krijgen. Bhakltin Sharmila heeft een speciale birthday cake voor Sri Giriraja Govardhan gebakken. Om klokslag 17:10 pm begon het programma met Guru puja, gevolgd door tulsi puja vervolgens een lezing ter ere van Sri Giriraja Govardhan door Sriman Janakinath Prabhu die de 10e canto uit het Srimad Bhagavatam voor las. De Sandhya Arti vondt plaats om 18.00 uur gevolgd door de Damodar astakam gebeden vervolgens de traditionele Giriraja parikrama en tenslotte Maha prasadam distributie. Hierbij wil ik alle toegewijden hartelijk dank zeggen voor hun inzet en support voor een geslaagde Govardhan puja viering hebben gezorgd.

Hartelijk aan alle donateurs voor de Govardhan puja festival.

Bolo Giriraja Maharaja ki Jaya !

Paramaribo 18 Oktober 2009

Dasdasanudas,

Ananda Jita Das

www.iskconsuriname.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Laat aub deze velden zoals ze zijn: